Asociația obștească a veteranilor muncii în domeniul finanțelor publice din Republica Moldova

Asociația obștească a veteranilor muncii în domeniul finanțelor publice din Republica Moldova a fost înființată în anul 1998, iar pe data de 21 iunie 1999 în modul stabilit de legislația în vigoare al Republicii Moldova a fost înregistrată la Ministerul Justiției al Republicii Moldova.

Comisia de Certificare pe lîngă Ministerul Justiției din Republica Moldova a eliberat Asociației certificatul de utilitate publică, conform Deciziei nr.5 din 17.12.2014.

Conform evidenței respective la situația din 25 noiembrie 2016, numărul membrilor asociației este de 235 persoane din municipiul Chișinău și 303 persoane din orașele și centrele raionale din țară, respectiv în total sunt 538 persoane.

Majoritatea membrilor asociației sunt de o vîrstă înaintată după 75 de ani, cu o vechime în muncă de 35-40 de ani.

Pensiile pe care le primesc membrii asociației sunt foarte mici, ce nu le permit de a achita serviciile comunale și de a procura medicamentele necesare, deoarece cei mai mulți dintre ei se află sub pragul sărăciei.

Avînd în vedere situația dificilă ce s-a creat în viața mai multor veterani, Asociația obștească a veteranilor în statutul său de activitate principală este de a apăra interesele sociale legale a veteranilor și de a studia posibilitățile reale de ajutor material și umanitar din partea agenților economici din republică pentru membrii asociației.

Ca de obicei, ajutoarele umanitare destinate membrilor asociației se acordă în ajunul sărbătorilor naționale și religioase ca: Anul Nou, Crăciunul, 8 Martie, Sfintele Paști, Ziua financiarului – sărbătoare profesională, Ziua internațională a oamenilor în etate.

În afară de aceasta, oamenii bolnavi țintiți la pat sunt vizitați acasă, unde li se aduce ajutorul umanitar.

S-a creat o tradiție ca la sărbătorile de Paștele blajinilor să vizităm mormintele din cimitirile din mun.Chișinău a veteranilor decedați, unde se depun flori, se aprind lumînări și se dă de pomană: turte, bomboane și covrigi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *