Navigare+

De ce moldovenii nu prea fac acte de caritate

Postat la sept. 23, 2019 in Activităţi | 0 comentarii

SalvatiCopiii - Natalia Chilaru - Sputnik

Peste hotare, a face acte caritabile nu este o rușine, ci mai degrabă un prestigiu. În Moldova oamenii nu prea obișnuiesc să facă acest lucru, decât în preajma unor sărbători. Iată care ar putea fi motivul.

În cadrul emisiunii „Sputnik Matinal”, reprezentanta Fundaţiei Creştine de Ajutoare Moldo-Olandeză „Salvaţi Copii Străzii” Natalia Chilaru a declarat că, în mare parte,
moldovenii participă în cadrul activităților de voluntariat, însă mulți oameni rămân totuși sceptici în ceea ce privește actele de caritate.

„Oamenii au puțină încredere în asociațiile de caritate, întrucât consideră că mijloacele financiare
donate sunt folosite în scopuri persoanele de către organizatori sau banii pleacă în promovarea imaginilor unor politicieni”, a spus invitata.

Natalia Chilaru afirnă că sondajele demonstrează o realitate tristă și cruntă: Moldova rămâne în continuare una dintre cele mai sărace țări din Europa. Majoritatea oamenilor care fac acte de caritate prin intermediul Fundaţiei Creştine „Salvaţi Copii Străzii” sunt din Germania, Franța, Olanda, SUA, Belgia, ș.a.

În fiecare an, în data de 5 septembrie, este marcată Ziua Internaţională a Carităţii. Evenimentul are drept scop sensibilizarea şi mobilizarea oamenilor, a ONG-urilor şi a altor forţe interesate din întreaga lume pentru a-i ajuta pe alţii, prin voluntariat şi prin activităţi filantropice.

Citeste mai mult: https://sputnik.md/radio_podcasturi/20190905/27443003/De-ce-moldovenii-nu-prea-fac-acte-de-caritate.html

Powered by Facebook Like

Adauga Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *